Aquabebe

Jocul în apă este o metodă foarte bună de a­-l face pe copilul tău să se familiarizeze cu corpulaquabebe1

lui. Unora dintre copii le place la nebunie să-­și bage capul în apa, dar pentru alții acest lucru este un pas foarte dificil.

Se poate întâmpla ca unora dintre ei să nu le placă apa deloc, dar cu ajutorul jocurilor și al figurinelor plutitoare, îi putem ajuta să treacă peste aceste momente neplăcute și să­-și învinga frica de apă. Majoritatea copiilor adoră sentimentul de plutire pe care îl au când sunt în apă.

Rapid, curajos și plin de curiozitate – iată cum poate fi caracterizat copilul, încă din primii ani de viață. Pentru acesta, lumea reprezintă un spațiu fără limite, plin de provocări și experiențe interesante.

Bebelușii pot înota înainte de a merge! Cele mai bune efecte ale apei asupra copiilor sunt vizibile în cazurile în care bebelușii au luat primele lecții de înot inainte de împlinirea primului an. Pe măsură ce înotul este deprins, vei vedea cu ochii tăi cum crește capacitatea de coordonare, forța, rezistența și capacitatea de respirație a bebelușului. Statisticile arată că înotul practicat seara influențează benefic somnul bebelușilor. Nici după ce depășesc stadiul de sugari nu este prea târziu pentru copii să beneficieze de avantajele aduse de practicarea înotului, mai exact, de relaxarea și de linistea induse de acest sport.

Gimnastica acvatică pentru sugari se practică alături de mamă, atât bebelușul cât și mama, executând mișcări simultane. Pentru mămici reprezintă un confort absolut, oferindu-­le clipe de liniște și prilejul de a face sport, iar copilul beneficiază de toate avantajele pe care le are această metodă asupra intelectului și organismului său.

Cum se desfășoară?

Aquabebe este un program de educație acvatică, gimnastică și acomodare, primele tehnici de înot pentru copiii de la 2 luni până la 3 ani, deși manualul include chiar și copiii până la 4 ani.

Beneficiile, pe lângă faptul că este o frumoasă joacă părinte­-copil, includ și un fel de terapie pentru mămici, fiind o activitate relaxantă. Cele mai frumoase beneficii se referă la copil, care își dezvoltă partea neuromusculară și coordonarea echilibrului mult mai repede și armonios, învață să socializeze și își îmbunătățește imunitatea.

Fiecare copil e însoțit în bazin de un adult, iar grupa este coordonată de un kinetoterapeut. Acesta vă arată pozițiile în care să țineți copilul, exercițiile, asezonat cu perioade de pauze, jocuri și momente unu­ la ­unu terapeut­-copil pentru a lucra individual pentru abilitățile lui. Celălalt părinte poate asista cu condiția să aibe șlapi de interior.

Când pot incepe?

În acest program se pot înscrie copiii de la 2 luni până la 3 ani.

Ce trebuie să am la mine?

Pe lângă produsele de igienă ( sapun, șampon, prosop, șlapi, scutec de schimb etc), pentru puiul tău este nevoie de un scutec impermeabil de înot. Nu uita, și tu însoțești copilașul în bazin, așa că nu uita să îți aduci costumul de baie și casca.

Poate veni partenerul cu mine?

Atât tatăl, cât și mama pot participa în acest program. De altfel, 33% dintre tați însoțesc mama sau chiar vin singuri cu copii la bazin. Bunicii adeseori vor să vină să vadă nepoțelul sau nepoțica la primele sale experiențe acvatice. Ca să poată participa, îi rugăm să vină cu șlapi, accesul fiind permis doar în zona de vestiar și tribune, nu și în arealul bazinului, la inceputul si sfarsitul orei.

Care sunt conditiile?

Bazinul dispune de vestiare cu băncuțe, mese de înfășat și dușuri. Temperatura ambientală este de 31 de grade Celsius, iar temperatura apei în jur de 29-­31 grade la Arena Aquasport.

Este indicat ca în săptămâna dinaintea primei ședințe de aquabebe să scădeți treptat temperatura apei din vană până la 33­-34 grade Celsius.aquabebe3


„Am inceput activitatea de Aquabebe, pe cand fetita noastra avea 6 luni…a fost superb, de la inceput! Am iubit apa din prima clipa, ea evident si noi impreuna cu ea!

Inceperea acestei activitati la 6 luni de la nastere a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat ca si parinte pentru copilul meu!

La prima sedinta s-a comportat foarte, foarte bine; i-a placut mult in apa, nu a plans deloc, am invatat multe miscari interesante: cum sa manevrez copilul in apa, cum sa o invat sa iubeasca apa, sa nu se teamna si cum sa faca primele scufundari.

Nu a plans deloc (niciodata), iubea sedintele de aquabebe: abia astepta sa mergem din nou, sa ne scufundam (era de la inceput activitatea preferata din toata sedinta).

Mergeam des la bazin, cam de 2 ori pe saptamana si imediat au inceput sa apara si primele efecte vizibile ale sedintelor in apa: la 7luni s-a ridicat singura in picioare, a inceput sa umble sprijinita de mobila din casa…am observant “o explozie” in activitatea ei motorica…se misca mult mai bine si evolutia a fost una exponentiala.

Pe la 9 luni era printre putinii copii, care isi baga singur capul sub apa, o amuza acest fapt…o tineam pe burtica deasupra apei si ea isi baga singura capul in apa si radea.

Au inceput sa ne placa sariturile de pe marginea bazinului (de cand am inceput sa stam in funduletz), apoi cand a stat in picioare sarea singura (ea alegea momentul) in apa si ii facea mare placere.

Am continuat sa mergem la inot constant, vara si iarna…conditiile la bazin erau ok si nu ne-am imbolnavit niciodata! Evident ca am respectat conditiile de igiena corespunzatoare.

Desi ne-am scufundat de la 6 luni, nu a facut otita sau alte complicatii niciodata!”

„Inotul la aceasta varsta frageda ne-a adus multe beneficii: pe langa o activitate placuta, timp petrecut impreuna cu copilul, miscare in apa, jocuri distractive…si o buna dezvoltare a sistemului imunitar! Ne-a ajutat mult inotul in acest sens. Pot confirma ca in cazul nostru, primul an la cresa (inceputa la 1 an si 9luni) s-a soldat cu o singura zi de absenta din cauza unei febre (intr-un an calendaristic)!

Acum fetita mea are 4 ani si inoata cu copii mai mari, invata tehnici de inot corecte dar a ajutat-o mult programul aquabebe, care i-a adus iubirea pentru bazin, pentru inot, i-a crescut si dezvoltat sistemul imunitar si increderea in sine.”aquabebe4

×

Powered by WhatsApp Chat

× Contactează-ne pe WhatsApp