Gimnastică acvatică

Inotul este cel mai recomandat sport, nu doar in timpul sarcinii. Efectuat intr-un mediu sigur ( igiena apei, temperatura, kinetoterapeut) acesta vine cu diverse beneficii:

  • senzatia de usurare a corpului, gratie in miscare datorita presiunii hidrostatice care face sa nu ne mai simtim greutatea corpului in apa, mai ales modificarile aparand destul de brusc in aceasta perioada
  • mentinerea constanta a temperaturii; femeile insarcinate experimenteaza bufeuri de temperatura, care in apa nu apar ( conditia: temperatura medie a apei din bazin 30grade)
  • mentinerea constanta a pulsului in timpul efortului: poate ati observant ca inima bate mai repede, sarind chiar de 100batai/minut; imersia in apa scade frecventa cu aprox 15 batai/minut facand astfel ca miscarile sa nu fie considerate efort de catre inima
  • efect diuretic pentru cele care retin lichide; se pot elimina pana la 300-400ml lichid dupa 40 minute de exercitii
  • presiune scazuta pe articulatii
  • scaderea durerilor de spate
  • imbunatatirea respiratiei, prin imbunatatirea capacitatii musculare pumonare
  • intarirea musculaturii pelvine

Apa este mediul in care femeile insarcinate pt face miscare in siguranta, dar in primul rand de placere. Exercitiile sunt recomandate incepand cu a 14-a saptamana de sarcina pana la nastere ( saptamana 40).

Orele de aquagym se tin in fiecare zi de miercuri, orele 19-20 in cadrul bazinului Arena Aquasport.

Tot ce trebuie sa aveti la voi este o tinuta specifica ( costum de baie, casca, prosop, slapi).

Tarif: 60 lei / sedinta sau 220 lei / 4 sedinte valabile 30 zile

gimnastica gravide

„A trecut ceva vreme mai exact 5 ani si câteva luni:) aflasem de Școala Mamei Junior de la nasa noastră M. Ca mai toate sfaturile primite de la ea si acesta legat de gimnastica pt gravidute a fost super. Pe lângă starea de bine data de sportul in apa cat si aerobic( aveam dureri de spate destul de puternice) a mai fost si mediul, grupul care aveau același scop: sa aducă pe lume cat mai pregătite sufleteste, fizic un copil sănătos. Era plăcut sa mergi si sa spui câte saptamâni ai, sa mai intrebi una alta despre locuri de cumpăraturi , lucruri de maternitate: legi (modul de aplicare/ calcul indnizatie) de la mămici ce au trecut cu primul copil prin asta. ce mai a fost frumos si a contribuit la crearea de stare de relax, bine a sarcinii. De aceea am recomandat si voi recomanda in continuare Școala Mamei cu Ioana Vartosu! Apoi când am devenit părinți am fost fascinați de aqua bebe; lucru pe care l-am aplicat la ambi copii. E uluitor sa vezi ce bine se pot simți copii de 2 luni jumătate in apa ajungând sa fac scufundări fără nici un stres. Așa ca: vreți un loc unde sa vorbiti aceeași limba legat de viitorul bebe si Bebeluș ce a sosit, vreți un loc unde sa va destindeti si sa creșteti legătura părinți -copil? Atunci Vizitați Școala Mamei junior si sigur veți rămâne plăcut surprinsi. Recomand cu drag!”

×

Powered by WhatsApp Chat

× Contactează-ne pe WhatsApp