Masaj

Masajul reprezintă orice manevră externă, realizată asupra țesuturilor, în scop terapeutic sau nu. Este realizat manual sau prin intermediul unor aparate, cu sau fără ajutorul unor produse, care comportă o mobilizare sau o stimulare metodică, mecanică sau reflexă a acestor țesuturi. Masajul contribuie la lupta împotriva efectelor stresului și la alinarea durerilor.

Masajul urmărește să atenueze atât tensiunile musculare, crampele și spasmele, cât și durerile și înțepenirile articulare. El activează circulația sanguina și cea limfatică și favorizează eliminarea toxinelor.

Drenajul limfatic: limfa este lichidul care „scaldă” celulele; ea circulă în corp printr-o rețea de canale. Este o tehnică de masaj care constă în exercitare unei apăsări blânde și ritmice asupra canalelor limfatice, pentru a activa circulația limfei și a elimina toxinele. Drenajul limfatic are efecte terapeutice mai ales asupra edemelor și circulației sanguine și estetice asupra celulitei și vergeturilor .

Masaj pentru gravide – se adresează viitoarelor mămici ajutându-le să elimine disconfortul apărut în timpul sarcinii datorită modificărilor prezente în această perioadă (hiperlordoza, durere a coloanei vertebrale, edeme ale membrelor inferioare etc.) și să depășească mai ușor momentul sarcinii. Acest tip de masaj pentru gravide cuprinde membrele inferioare, membrele superioare și zona lombară. Masajul pentru gravide capătă din ce în ce mai multă simpatie si încredere din partea viitoarelor mamici.

Masajul sugarului este o formă terapeutică de „joacă”, putând fi considerat ca unul dintre primii paşi făcuţi spre socializare; masajul, practicat cu regularitate îl ajută pe bebeluş să doarmă, să se hrănească mai bine şi să se bucure de tot ce e frumos în primul an de viaţă. El reprezintă o stimulare psihomotorie şi, în cadrul cabinetului nostru, se asociază cu exerciţii corespunzătoare vârstei sugarului.

Masajul anticelulitic – manevrele de masaj anticelulitic stimulează supleţea şi elasticitatea pielii şi a ţesuturilor subcutanate şi activează fluxul sanguin. În cadrul cabinetului nostru, o şedinţă de masaj anticelulitic NU se finalizează cu „vânătăi”.

Masajul de relaxare – înlătură oboseala mentală şi fizică şi reduce stresul, atât la nivel superficial cât şi profund, detensionează musculatura, hrăneşte şi hidratează pielea, adresându-se persoanelor de toate vârstele.

Masajul terapeutic – este una dintre cele mai eficiente şi apreciate forme de tratament în cazul multor afecţiuni locomotorii. Masajul terapeutic sau masajul medical, constă în prelucrarea manuală a ţesuturilor moi cu scopul de a stimula vindecarea unor afecţiuni.

Programări: Alexandra – 0745140505

×

Powered by WhatsApp Chat

× Contactează-ne pe WhatsApp