TOMATIS® Timișoara

Metoda TOMATIS® de stimulare auditivă este un sistem de educare al procesului de ascultare. Este o metodă ce folosește muzica, care este modulată electronic de un dispozitiv creat de Tomatis, un medic francez, numit Urechea Electronică. Sunetul rezultat este expus prin căști speciale, fiind transmis atât prin ureche (conducere aeriană), cât şi prin os (conducere osoasă).

Metoda TOMATIS® stimulează mielinizarea căilor auditive, lucru care îmbunătățește viteza de procesare a semnalelor auditive. În plus stimularea auditivă duce la o mai bună integrare între sistemele senzoriale şi o balanță armonioasă între sistemul nervos simpatic şi parasimpatic.

Rolul conducerii osoase este să pregătească creierul să primească, să accepte, să proceseze informația care intră prin conducerea aeriană fără să declanșeze dereglări emoționale.

Domeniile de aplicare

Metoda TOMATIS® se adresează copiilor şi adulţilor, indiferent de vârstă. Este o tehnică complementară terapiilor profesionale, învăţării şi coaching-ului. Este o completare a muncii terapeutului şi profesorului, având rolul de a multiplica efectele muncii lor, în special în următoarele domenii:

Metoda TOMATIS® se aplică cu succes pentru tulburări de învăţare şi limbaj, tulburări de atenție, tulburări afective şi emoţionale, deficiențe motorii, tulburări pervazive de dezvoltare, dezvoltare personală și starea de bine, îmbunătățirii vocii și muzicalității, pregătire pentru naștere, învățare de limbi străine etc.

Desfășurare program TOMATIS®

Programul se desfășoară pe parcursul unui an.

Sedintele de TOMATIS® alternează cu pauze (perioadă în care achizițiile Tomatis se stabilizează și se aplică metoda Forbrain). Programul TOMATIS® se desfășoară astfel:

  • Prima cura – 1 sesiune , zilnic, luni-vineri intre 15’-60’, în funcție de afecțiune și vârstă
  • Pauza – 4-8 săptămâni
  • A doua cura – 1 sesiune, zilnic, luni-vineri intre 15’-60’, în funcție de afecțiune și vârstă
  • Pauza – 8-12 săptămâni
  • A treia cura –1 sesiune, zilnic, luni-vineri intre 15’-60’, în funcție de afecțiune și vârstă
  • Pauza – 8-12 săptămâni

Costul unei sesiuni de terapie Tomatis este 800lei la sediul asociatiei. Pentru cei care doresc sa lucreze la domiciliu pretul inchirierii aparatului este de 1500lei/ 1 sesiune .

Pentru programări sau informații, sunați la 0730139612.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Contactează-ne pe WhatsApp