Sute de copii si parinti vor urma cursuri de prim ajutor pana in iunie, iar 10 scoli vor fi dotate cu truse de prim ajutor prin proiectul “Micul erou salvator” desfasurat de Asociatia Scoala mamei Junior și finanțat de Synevo România cu sprijinul Asociatiei Medicover.

„Ne-am dorit foarte mult de cativa ani sa reusim sa implementam acest proiect prin care sa  dam putere atat copiilor, cat si profesorilor prin notiuni de prim ajutor de baza. Cu ajutorul grantului oferit de Synevo acum acest vis devine realitate- am stabilit pana in iunie calendarul acestor cursuri cu fiecare scoala selectata in program. Abia asteptam sa transformam elevii in mici eroi salvatori”- Dr. Ioana Vartosu, presedinta Asociatiei Scoala mamei Junior.

“Mă bucur enorm că v-am cunoscut prin intermediul cursului de prim ajutor desfășurat în școli! Mulțumim pentru tot ce faceți! Vreme de două ore, elevii claselor a VI-a au stat cu sufletul la gură! Am învățat cu toți cum să acordăm primul ajutor! Cursul a fost interactiv și i-a captivat pe toți cei  50 de elevi prezenți. Vă sunt profund recunoscătoare! “Biana.C- diriginta

„Educația medicală este esențială pentru o societate  cu populație sănătoasă și cu un nivel optim al stării de bine. Informațiile despre acordarea Primului Ajutor sunt esențiale, la fel ca noțiunile de bază pentru prevenția medicală. Felicităm persoanele implicate în proiect, în special, personalul didactic dornic să ofere elevilor cunoștințe relevante, pentru a avea grijă unii de alții și a fi alături de cei pentru care aceste lecții se pot dovedi vitale”, a declarat Alexandra Moisescu, Director Comunicare Corporate Synevo România.

„Cu fiecare ocazie Asociația Medicover, susține prin proiecte importanța prevenției medicale. Orice pas făcut în această direcție este un plus pentru întregul sistem medical. <<Micul erou salvator>>, unul dintre proiectele câștigătoare ale campaniei Soluții pentru Comunitate ajută la o schimbare în bine. Copiii care învață la școală despre ce presupune  Primul Ajutor  sunt cei care pot acționa când apar situații de risc si pot face  diferența pentru cei  din jur. În plus, copii de azi vor fi adulții de mâine, cei care știu să sprijine și  să-i salveze pe cei din jur în momentele critice“, a declarat George Istrate, Directorul General al Asociației Medicover.

Asociatia Scoala mamei Junior desfășoară proiecte ce vizeaza sanatatea copiilor din 2007, fiind implicata in proiecte educationale pe teme medicale, in renovare/dotare spitale si sprijina copii cu nevoi speciale in cadrul unui centru de recuperare. Detalii pot fi urmarite pe www.mamicafarafrica.ro

Despre Synevo Romania

Synevo este unul dintre cei mai importanți furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, care acoperă o gamă largă de servicii de laborator, de la teste de prevenție până la monitorizarea tratamentelor.Synevo România administrează o rețea națională de 21 laboratoare și 147 de centre de recoltare a probelor biologice, amplasate în zone ușor de accesat din 65 de localități. Peste 1.400 de angajați sunt implicați în deservirea a mai mult de 3,5 milioane de clienți, prin realizarea a peste 17 milioane de teste anual.

Cu o experiență de 26 ani în piață, Synevo România susține profesioniștii din domeniul sănătății, unitățile medicale, cercetătorii, companiile farmaceutice și pacienții în vederea luării unor decizii informate și oferă acces la platforme digitale care permit experiențe personalizate pentru clienți. (www.synevo.ro)

Synevo România face parte din Medicover AB, unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată și cotată la Bursa NASDAQ Stockholm. (www.medicover.com).

Despre Asociația Medicover

Asociația Medicover s-a înființat în 2016, cu ajutorul Fundației Medicover, ambele organizații fiind patronate de Fundația Christina și Jonas af Jocknick, întemeietorii Medicover. Asociația Medicover este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului pentru un stil de viață adecvat.

Principala inițiativă a Asociației Medicover este Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației „înCerc”, prin intermediul căruia peste 8.000 de copii din două orașe din România au fost evaluați cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației, aproape 1.500 dintre aceștia participând deja la etapa de consiliere personalizată, derulată pe parcursul a 18 luni. În plus, Asociația Medicover derulează și multiple acțiuni de voluntariat sub egida  “Împreună putem face mai mult” și umbrela proiectului „Resurse pentru fapte bune”, cu ajutorul voluntarilor Medicover și Synevo.

Ca recunoaștere pentru proiectele derulate, Asociația Medicover a primit premii în cadrul celor mai importante evenimente CSR din România, precum Romanian CSR Awards, Gala Societății Civile, Community Index. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.ro/despre-noi/asociatia-medicover și www.in-cerc.ro.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Contactează-ne pe WhatsApp