Tomatis este o metoda de stimulare auditiva, care in timpul sarcinii actioneaza ca un „dus acustic” oferind viitoarei mamici mai multa energie, o legatura timpurie cu copilasul ei.
Aceasta metoda se aplica deja in cateva tari cu rezultate uimitoare, studiile fiind facute pe un lot de 1000 viitoare mamici, dintre care unele au urmat cursuri de respiratie, altele nu,dintre care au fost si femei care au urmat metoda Tomatis.

Care sunt rezultatele asteptate pentru cele care urmeaza cursul de respiratii impreuna cu metoda Tomatis?

– scaderea timpului de travaliu cu 3 ore
– scaderea timpului de expulzie la 15 minute
– scaderea cerererii de epidurala la 50%
– scaderea incidentei de epiziotomie cu 70%

In plus veti mai observa:

  • reglarea pulsului si a respiratiei
  • scaderea durerilor de spate
  • scaderea anxietatii fata de sarcina sau a nasterii
  • disparitia cosmarurilor plus multe alte rezultate in sfera emotionala, mamica pregatindu-se pentru aparitia bebelusului cu calm, crescand gradul de creativitate

Cum se desfasoara?
Ideal in ultimul trimestru de sarcina, dar poate fi facut oricand timp de 2 saptamani,  cate 40 minute in fiecare zi   (10 zile), timp in care asculta muzica de Mozart, Vals, Gregoriana prin casti speciale ( si bebele aude muzica prin ele).

In tot acest timp mamica poate citi carti despre sarcina cresterea copilului puse la dispozitie de noi, are posibilitatea sa intrebe personalul nostru despre orice problema legata de sarcina/travaliu/ingrijirea bebelusului.

Modulul presupune in plus o sesiune de 3 ore teoretica si practica de travaliu si respiratii pregatitoare pentru nastere.

Detalii: inscrierile se fac telefonic la 0730 139 612 – Claudia; tarif: 800lei/ 1 sesiune (metoda Tomatis).

Inainte de a incepe Tomatis aveam senzatii frecvente si puternice de neliniste /anxietate /atacuri de panica atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii , de la 3-5 ori pe zi si noapte. Atat ziua cat si noaptea ajungeam la crize de disperare (senzatia de coplesire, ca o sa cedez nervos, etc) si dura pana si mai mult de 1h ca sa ma calmez. Aveam si senzatia de claustrofobie, imi era greu sa suport spatii inchise, sa stau in casa, simteam mereu nevoia sa ies la aer, sa ma plimb in spatii dechise, nopatea sa deschid fereastra, sa ies pe balcon.

Dupa o sesiune de Tomatis sunt mult mai linistita, ziua nu mai am senzatii de anxietate, noaptea ma mai apuca, dar reusesc sa ma calmez in 10-15 minute si sa adorm la loc. Nu mai am crizele alea de disperare, mai am senzatia de coplesire, dar mai redusa ca intensitate si doar 1 data pe saptamana, fata de 3-5 ori cat era inainte. Nu mai am probleme cu a sta in spatii inchise, tot simt nevoia de iesit afara, dar mult mai redusa. Si da, am reusit sa nasc natural.”
×

Powered by WhatsApp Chat

× Contactează-ne pe WhatsApp